Traineeprogramma 2021 – 2023

Van links naar rechts bovenste rij: Mees, Tjeu, Inge, Ilke, Mathijs, Thom, Thijmen. / Van links naar rechts onderste rij: Max, Berk, Tom, Fem, Laura, Pip. / Niet op de foto: Lenn       (foto december 2021)

14 Trainees bij 14 verschillende corporaties

Veertien corporaties in Brabant bieden veertien trainees een werkplek voor twee jaar: van 1 november 2021 tot en met 31 oktober 2023. De trainees werken drie keer acht maanden bij één van de corporaties. Ze kiezen zelf in elke periode hun werkdomein en opdracht om maximaal uitgedaagd te worden en zich te ontwikkelen. Binnen elke corporatie – groot of klein, in stedelijk gebied of platteland – leren ze aan andere vraagstukken te werken. Na twee jaar zijn de trainees allround inzetbaar in de corporatiebranche.

Naast het werken en leren on-the-job bij drie corporaties, ontwikkelen de trainees zich op persoonlijk vlak. Bureau Afslag Oost biedt hen een prachtig programma op basis van TMA-analyse. Deze analyse legt een relatie tussen de benodigde competenties en de talenten van de trainees. Hierdoor maken ze maximaal gebruik van de ontwikkelkansen tijdens de traineeperiode. En: natuurlijk staan ook afwisselende trainingen, intervisies en expertmeetings op ’t programma.

In praktijk brengen van kennis en ervaring

Aan het einde van het programma kregen de trainees een strategisch opdracht. Door samen te werken en ieders opgedane kennis en ervaring op de juiste manier in te zetten heeft dit een geweldig resultaat opgeleverd. Dit is gepresenteerd aan directeur-bestuurders van bij de aangesloten corporaties. Zij waren erg enthousiast. Natuurlijk willen wij jullie dit resultaat niet onthouden. Onderstaand de eindpresentatie, het adviesrapport en bijbehorende infographic.