Even voorstellen…

Ik ben Saskia Teegelbeckers en ik ben afgestudeerd als trendonderzoeker en conceptontwikkelaar. Dit betekent dat ik met een brede blik naar de wereld en de veranderingen in de samenleving kijk. Met een combinatie van ontwerpgericht onderzoek, creativiteit en ‘toekomstdenken’ wil ik de wereld een stukje mooier maken.

Traineeship

In maart 2019 begon ik aan een twee-jarig traineeship van Expeditie Loopbaan. Inmiddels ben ik bijna op de helft van de eerste periode. Dat betekent dat ik over ruim vier maanden doorschuif naar een andere corporatie en daarmee plek maak voor een andere trainee.

Woonkwartier

De eerste corporatie waar ik aan de slag ging, is Woonkwartier. Woonkwartier is een West Brabantse woningcorporatie, werkzaam in achttien (dorps)kernen in de gemeenten Halderberge, Moerdijk en Steenbergen. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Woonkwartier. Ik ervaar Woonkwartier als een open en betrokken organisatie. Wat ik de afgelopen maanden heb gemerkt, is dat iedereen een zeer open houding heeft en mij graag wil vertellen of wil laten zien wat het werken bij Woonkwartier inhoudt. Zo heb ik met meerdere collega’s een dag mogen meelopen, heb ik een rondleiding gekregen door het werkgebied en word ik betrokken bij diverse projecten.

Persoonlijke ontwikkeling

Het mooie van dit traineeship is dat naast het werken binnen diverse corporaties ook vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Er worden diverse dagen georganiseerd waarin thema’s zoals zelfkennis, communicatie en duurzaamheid aan bod komen. Expeditie Loopbaan legt de verantwoordelijkheid van persoonlijke ontwikkeling bij de trainee zelf. Dat vind ik heel fijn! Het prettige is dat ik vrij ben in het vormgeven van mijn eigen ontwikkeling. Ik houd hiervoor dan ook een POP (Persoonlijk Ontwikkel Plan) bij. Daarin komen onderwerpen als mijn kwaliteiten, uitdagingen en ontwikkelpunten aan bod. Om het meeste uit mijn traineeship te halen, wil ik zoveel mogelijk zien en meemaken, zowel in- als extern. Woonkwartier geeft me hierin veel vrijheid. Zo ben ik vrij om diverse externe activiteiten te bezoeken om mijn kennis te vergroten. Denk hierbij aan kennissessies, excursies en lezingen. Daarnaast vind ik het fantastisch wat er binnen Woonkwartier wordt georganiseerd, zoals inspiratiecafés, een personeelsdag en diverse uitjes!

Een mooi begin

In maart begon ik met het twee-jarige doel om te ontdekken of werken bij een corporatie bij mij past… en zo ja, de vraag ‘welke functie ambieer ik dan?’. Ik denk dat Woonkwartier hiervan een mooi begin is.

Saskia, juni 2019