Sandra Biemans

Sandra Biemans, JOOST: “Een paar gesprekken met Cissie waren genoeg om weer verder te kunnen.”

“Ik werk al achttien jaar bij dezelfde corporatie en ga nog steeds elke dag met veel plezier aan de slag. Toch was ik onrustig. Ik houd van verandering, iets nieuws. En mensen om me heen stelden regelmatig de vraag of het geen tijd was voor een andere werkplek.”

“De matchmaker van Expeditie Loopbaan kwam geregeld bij ons langs. Ze was als een wervelwind waar ik energie van kreeg. Ik ging met haar in gesprek en zo was het lijntje met coach Cissie Schellings van Casade snel gelegd”, vertelt Sandra.

In de bus

Cissie: “Door vragen te stellen – onderzoekend, zonder oordeel en nieuwsgierig – help ik Sandra om zelf te ontdekken wat ze wil en wat haar opties zijn. Zij bepaalt het thema van elk gesprek. We praten bijvoorbeeld over wat haar drijft, waar ze energie van krijgt en waar haar frustratie zit. Zo’n rode draad is belangrijk, omdat het geen vrijblijvend praatje is. Aan het eind van elk gesprek staan we stil bij het resultaat en bespreken we waar Sandra de komende tijd mee aan de slag gaat.”

“Tussen de gesprekken door houd ik contact. Ik stuur een tip of een filmpje zodat Sandra even stilstaat bij het proces waar ze inzit.” Sandra: “Ja, zo was er een bus waar ik aan het stuur zat terwijl alle passagiers iets anders riepen. Als je, net als ik, al zo lang op dezelfde plek zit, laat je je ook gemakkelijker beïnvloeden door de mening van een ander. En het was tijd dat ik mijn eigen route weer ging bepalen.”

Alles komt samen

Sandra: “Ik heb geleerd om weer in mogelijkheden te denken. Tegelijkertijd met mijn wens voor verandering, kwam het bericht van de fusie tussen St. Joseph en Kleine Meierij tot JOOST. Dat gaf me meteen energie, ook al duurde het nog even. Een nieuwe organisatie, nieuwe collega’s, een nieuw team; ik had er zin in!”

“En toen vervolgens ook de functie voor intaker bij Expeditie Loopbaan voorbijkwam, was het plaatje helemaal compleet”, lacht Sandra. “Ik ben nieuwsgierig en wil het liefst een leven lang leren! Ik kwam erachter dat een andere werkplek hier niet direct voor nodig is. Ik vind sfeer en werkplezier heel belangrijk en daarnaast vind ik het leuk om af en toe buiten mijn comfortzone te gaan. En nu komt dat allemaal samen.”

Zonder drempel, met trapje

“Vaak zijn mensen na vier of vijf gesprekken alweer zelf op weg”, zegt Cissie. “Ik coach op een doel, niet vanuit belemmering. Zie het als een muurtje waar je net niet overheen kunt kijken, dan ben ik degene die het trapje aangeeft.”

Sandra onderschrijft dit: “Het is zo dichtbij en makkelijk, er is geen drempel. En dankzij de gesprekken met Cissie was het uiteindelijk helemaal niet moeilijk om uit het ‘mwah’-gevoel te komen. Daarnaast is het fijn om te sparren met iemand die jou en je werksituatie niet kent. Ik heb weer nieuwe energie en er is ruimte om andere dingen te doen.” Sandra lacht: “De volgende opleiding heb ik alweer aangevraagd!”

Horizon verbreden?

Wist je dat coaching valt onder persoonlijke ontwikkeling zoals dat in onze cao geregeld is? Wil je meer weten over de coaches en trainingen van Expeditie Loopbaan? Kijk op www.expeditieloopbaan.nl.

Wil je bijblijven, groeien, ontwikkelen en leren, dan is watdoejijmorgen.nl de website die je verder helpt. Het is een initiatief van FLOW. Want gezond en gemotiveerd aan het werk blijven, dat is goed voor iedereen!

Over de foto

Sandra en Cissie zijn op expeditie bij Bosselaar-Zuid in Zevenbergen. In deze nieuwe wijk worden door Woonkwartier meer dan 575 woningen gebouwd verdeeld over drie deelgebieden. Er is veel ruimte voor groen en water. Elke plek heeft zijn eigen sfeer. De architectuur is klassiek, met mooie materialen en detailleringen.