Sancha Schuurs

Haar droom: een winkel met Griekse artikelen en verse afhaalmaaltijden

Al een tijdje dacht ik na over mijn werk. En echt: ik heb een enorm leuke functie als projectconsulent bij St. Joseph. Maar na ruim 20 jaar werken in de corporatiebranche begon het toch te kriebelen. Hoe zou het zijn als ik iets voor mezelf zou beginnen? En hoe pak je zoiets aan?

“Ga eens praten met Yvonne de Wit, een van de matchmakers, “ raadde mijn collega Maria me aan. Zij is adviseur P&O bij St. Joseph en betrokken  bij Expeditie Loopbaan. Yvonne hield spreekuur. Lekker laagdrempelig, gewoon bij ons op kantoor. “Ik weet nog niet precies wat ik wil. En ook niet wanneer. Maar het lijkt me geweldig om mijn eigen bedrijf te starten. Ik heb alleen geen kaas gegeten van boekhouden. Hoe doe je zoiets? En durf ik zomaar in het diepe te springen?” Yvonne wist wat ik nodig had. “Ik weet wel wie jou op weg kan helpen en je vragen kan beantwoorden!” Ze bracht me in contact met Dymph van Dongen, financieel coach binnen Expeditie Loopbaan. En zo kwam het dat Dymph een avond bij mij thuis was om me te coachen. We keken naar mijn huidige financiële situatie en naar wat ik nodig had voor de toekomst. Met goede adviezen en rekenvoorbeelden gaf ze me nieuwe inzichten en met engelengeduld beantwoordde ze mijn vragen. Wat is het fijn dat je als deelnemer van Expeditie Loopbaan op die manier advies kunt krijgen!

Ik heb veel gehad aan de afspraak. Het heeft me geleerd me goed voor te bereiden, alles door te rekenen en zo onderbouwd een beslissing te nemen.

De periode daarna dacht ik na over wat ik wilde. Waar lag mijn hart? Ik hou van Griekenland en ik hou van koken. Ik schrijf graag, doe aan yoga en milon en ik zet me in voor zwerfkatten. Ik geniet van mensen om me heen.  Wilde ik me als zzp-er laten inhuren door corporaties en gemeentes? Of misschien wel een eigen tekstbureau, want schrijven is een grote hobby. Maar ja, dat is best een eenzaam beroep.

Inmiddels ben ik bezig met het realiseren van mijn droom: een winkel met Griekse artikelen en verse afhaalmaaltijden in Eindhoven. Want zoals ik al aangaf, hou ik van koken en van Griekenland.

Tsja, er kwam ook een moment dat ik moest gaan praten over mijn ontslag. Wat toch best moeilijk was, want ik heb 5 jaar met veel plezier bij St. Joseph gewerkt. We maakten goede afspraken over mijn vertrek. Het is fijn als je een werkgever hebt die met je meedenkt.

Het is nog even wachten op de exploitatievergunning van de gemeente, maar ik verwacht dat De Gulle Griek de deur in februari opent!

Sancha Schuurs
(nu nog) projectconsulent bij St. Joseph én eigenares van De Gulle Griek.