Pierre Tuijl

Op weg naar een nieuwe droombaan: van opzichter naar touringcar chauffeur…

Hoe het begon….
Pierre Tuijl, 55 jaar, werkte 12,5 jaar als opzichter bij Alwel. Toen hij begon vond hij het een wereldbaan. Hij kwam terecht in een warm bad en werkte jarenlang met veel plezier. In de loop van de tijd veranderden er veel dingen bij de corporatie, waaronder ontwikkelingen rondom digitalisering. Pierre voelde zich hier niet prettig bij en zijn werkplezier werd een stuk minder. Een medewerkster van Alwel, werkzaam als loopbaancoach voor Expeditie Loopbaan, ving de signalen op en samen gingen ze een traject in om te kijken waar Pierre zijn hart wel weer sneller van ging kloppen.

En toen….
Pierre kreeg huiswerk mee van zijn coach en deed allerlei testen en ze voerden gesprekken. Uiteindelijk kwamen er 4 mogelijke beroepen uit die bij Pierre passen. Eén daarvan matchte het beste: touringcar chauffeur. De droombaan van Pierre is om de reiswereld in te gaan en met ouderen of mensen met een beperking door Europa te reizen. Mogelijk kan hij ook een rol spelen in de begeleiding van de mensen. Hij wordt er blij van om contact te hebben met mensen, hen te helpen en iets voor hen te kunnen betekenen. Pierre zocht uit welke opleiding hij moest volgen en trof een goede regeling met Alwel. Uiteraard overlegde hij ook met het thuisfront en gelukkig stonden zij helemaal achter zijn keuze. Hij heeft inmiddels het theorie examen op zak en mag over een paar dagen praktijkexamen doen.

Veel mensen om Pierre heen waarderen zijn lef om deze stap te zetten. Er moest echt iets gebeuren, geeft hij aan. Het kon zo niet doorgaan. Pierre ziet normaal gesproken altijd beren op de weg. Hij noemt zichzelf geen pessimist, maar wel een realist. In de loop van de jaren leerde hij echter dat als de ene deur dichtgaat er een aantal andere openen. De loopbaancoach heeft Pierre ook zeker geholpen hierbij. Ze stimuleerde hem om te denken in kansen en mogelijkheden.

De toekomst…
Pierre ziet de toekomst rooskleurig. Hij straalt en je kunt nu al zien dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Hij hoopt met oudere mensen veel mooie reizen door Europa te mogen gaan maken. Hij is zich al aan het oriënteren en na zijn examen hoopt hij snel een leuke baan te vinden. Hij is heel nuchter. Als dat niet lukt, kan ik altijd (tijdelijk) ander werk gaan doen. Pluk de dag, is het levensmotto van Pierre. Hij raadt het iedereen aan om eens met een loopbaancoach om de tafel te gaan. Het kost je niks, alleen wat tijd, maar het kan zoveel opleveren. En het is gelukt! Per 1 november 2018 gaat Pierre aan de slag als chauffeur bij een touringcar bedrijf.