Olga van der Meulen

Coaching is een prachtige manier om mensen te laten beseffen dat ze zelf regie over hun leven hebben en dat ze kunnen groeien. Een mooi citaat van Loesje is:

“Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven is”

Mijn manier van coachen is dan ook om met de coachee op onderzoek te gaan en vooral te kijken wat er allemaal kan, waar is iemand nou heel goed in en waar wordt iemand heel blij van. Dit doe ik door met de drie volgende vragen aan de slag te gaan: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Ik maak gebruik van verschillende prikkelende speltechnieken en huiswerkopdrachten om de coachee zoveel mogelijk te stimuleren om zelf de oplossing te zoeken.

Opleiding/ervaring

Ik heb in 2014 de opleiding tot academisch coach gevolgd aan de Academie voor Coaching. Sinds begin 2015 coach ik mensen, die werkzaam zijn bij een woningcorporatie en een ontwikkelvraag hebben. Tot nu toe heb ik heel diverse klanten gehad met verschillende vragen over time-management, het omgaan met veranderingen, conflictsituatie op de werkvloer, hoe kan ik beter communiceren en loopbaanvragen. Ik vind mezelf meer een ontwikkelcoach dan een loopbaancoach.
Tevens ben ik mediator (opleiding afgerond in 2004).

Werk

Ik werk sinds 2004 bij Casade. Op dit moment is mijn functie “interventieconsulent. Als interventieconsulent ben ik regievoerder in gecompliceerde en/of ernstige overlast en/of multiproblem situaties. Als situaties niet opgelost kunnen worden, dan doe ik ook de juridische procedures.

Goed resultaat

Ik word er heel blij van als ik zie dat mensen hun leven weer op orde krijgen. Het is fantastisch om te zien dat men beter inzicht heeft gekregen op de eigen kwaliteiten en vaardigheden en om die vervolgens te kunnen inzetten om hun situatie ook daadwerkelijk te veranderen.

Olga van der Meulen

Functie: Interventie consulent bij Casade.

LinkedIn Olga van der Meulen