José Brekelmans

Voel je je te oud voor een nieuwe start? Denk je dat het te laat is om aan een opleiding te beginnen? Onzin! Er zijn maar weinig mensen die na hun opleiding meteen starten in de baan die ze tot hun pensioen willen en kunnen doen. Juist als je carrière wat langer op weg is, leer je waar je goed in bent en, belangrijker nog, waar je energie van krijgt.

Voor mij is dit ontzettend herkenbaar. Na mijn Havodiploma en secretaresseopleiding bij Schoevers ben ik gestart als secretaresse. Dit heb ik bij een aantal werkgevers gedaan, voordat ik bij WonenBreburg terecht kwam. Na verloop van tijd zocht ik binnen WonenBreburg ook een nieuwe uitdaging. Maar wat kon een nieuwe stap zijn? Wat waren mijn mogelijkheden en hoe kon ik mijn talenten benutten? Na heel wat gesprekken met mijn leidinggevende en eigen onderzoek wist ik dat ik personeelsmanagement wilde gaan doen. Dit heb ik gedaan en op mijn 45ste ben ik gaan werken als personeelsadviseur. Maar wat had ik graag tijdens mijn zoektocht een coach gehad die me had kunnen helpen met de vragen die ik had. Dan was het allemaal een stuk sneller gegaan..!

Als personeelsadviseur vind ik het superleuk om mensen te helpen zelf te ontdekken waar hun kracht ligt. Daarom heb ik ook de opleiding tot loopbaancoach gedaan. Als loopbaancoach help ik collega’s op afstand naar zichzelf te kijken, naar wie ze zijn, wat zij belangrijk vinden in een baan en waar groeimogelijkheden liggen. Dit concreet maken, en zo iemand verder helpen, is waar ik energie van krijg. Daarom is mijn motto als loopbaancoach: “Alles wat je aandacht geeft, groeit!”

José Brekelmans

J Brekelmans voor Exp lb zww klein

Functie: HR adviseur WonenBreburg

LinkedIn José Brekelmans