Twee verbindingsdagen voor een goede basis van ons ontwikkelprogramma

Door Wendy Aikema uit onze  tweede groep van het HBO programma.

Wat een geweldige start van het HBO Talentmanagementprogramma 2024/2025! Met stralend weer vertrok ik op maandagochtend 13 mei richting Fletcher in Oisterwijk, een prachtige locatie midden in het bos. Hier was de tweedaagse gepland vanuit ons talentmanagementprogramma. Twee dagen om in onze Talenten Motivatie Analyse (TMA) te duiken én om trainers Floris en Maaike en de andere deelnemers van verschillende corporaties uit Brabant beter te leren kennen.

Onze trainers, Floris en Maaike, gaven een uitgebreide uitleg over het programma, de TMA en andere belangrijke onderwerpen. Ook was er tijd en ruimte voor alle deelnemers om even het podium te nemen en zich voor te stellen aan de groep. Je mocht delen wát je wilde en ook hóe je dit wilde delen was vrije keuze. Heel leuk om op deze manier meer te weten te komen over elkaar. Daarnaast gingen we zelf aan de slag, heerlijk buiten op het terras in het zonnetje, in groepjes werkend aan opdrachten. Ook maakten we een mooie wandeling waarbij we met behulp van vragenkaartjes in gesprek gingen met elkaar. Dit zorgde voor waardevolle en diepgaande gesprekken.

De maaltijden waren uitstekend verzorgd. We genoten van een heerlijke lunch en diner en sloten de dag af met een gezellig drankje voordat we allemaal voldaan ons bed opzochten. Dag twee was een mooi vervolg op de eerste dag.

Doordat we als deelnemers tijdens deze tweedaagse elkaar al goed hebben leren kennen, kunnen we elkaar helpen met reflecteren en leren. Het is duidelijk dat we een hechte groep vormen en ik kijk ernaar uit om samen met hen deze leerzame reis verder te vervolgen. We hebben een goede basis gelegd om ons het komende jaar verder te ontwikkelen.

Met dank aan de begeleiding van Floris en Maaike, het enthousiasme en de inzet van alle deelnemers én zeker ook de geweldige omgeving van Fletcher in Oisterwijk, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde start van ons programma.