Ruim 40 JEL-ers met volle aandacht bij thema armoede

Op 21 maart 2024 waren we te gast bij ENTER Creative Hub in Tilburg! Daar luisterden net iets meer dan 40 JEL-ers aandachtig naar wat Stella de Swart en Ralf Embrechts te vertellen hadden.

Stella deelde haar levensverhaal met ons: hoe ze opgroeide in een bevoorrechte positie om uiteindelijk terecht te komen in armoede. En hoe o.a. daar open over zijn naar de buitenwereld, haar daarbij hielp. Armoede kan iedereen overkomen; dat is duidelijk. En ook al kunnen we als corporatiemedewerkers niet altijd direct wat betekenen voor bewoners (natuurlijk verwijzen we), luisteren met echte aandacht en ervoor zorgen dat iemand zich gehoord en gezien voelt kan al veel doen.

Ralf’s verhaal sloot mooi op dat van Stella aan, als directeur-buurman van samenwerkingsverband MOM Tilburg en oprichter van Quiet Nederland, dat met Quiet communities voor lichtpuntjes zorgt voor mensen die in (stille) armoede leven.

Aan het einde ging iedereen met een Quiet500 onder de arm huiswaarts. En voor de top 3 winnaars van de ‘feit en fabel’ quiz over armoede én degene die de mooiste vraag stelde aan Stella, gold dat ze ook nog Stella’s boek ‘Armoede is gratis’ mee mochten nemen. Bij de borrel praatten we nog na, de reacties waren goed en de gesprekken leuk, we zagen terugkerende JEL-ers en nieuwe gezichten. Al met al: een geslaagde middag!

Het volgende event staat gepland op donderdagmiddag 27 juni. Wat het thema wordt en wat we gaan doen, delen we nog op onze kanalen, dus op LinkedIn, via de digitale nieuwsbrief (meld je hier aan) en we vragen ook altijd of jouw HR-collega’s het bericht op intranet delen. Nou goed, hopelijk zien we je dan!

Wij zijn JEL en wij organiseren activiteiten voor corporatiemedewerkers t/m 35 jaar, die werken bij een corporatie aangesloten bij Expeditie Loopbaan. Met onze events willen we corporatiemedewerkers inspireren, verbinden en ontwikkelen.