Over historisch Philipsdorp & de gezellige zomerborrel

Met 18 JEL-ers wandelden we op 6 juli met het zonnetje op onze bol rond in Philipsdorp in Eindhoven, een wijk met 771 huurwoningen die in de periode 1910 t/m 1923 zijn gebouwd en van 2011 t/m 2018 volledig zijn aangepakt door Woonbedrijf.

Een enorm project; bewoners moesten maar liefst 3 maanden hun woning uit. En, met een paar uitzonderingen, iedereen is teruggekomen naar het dorp dat door Philips ooit is opgezet om te voldoen aan de woonbehoefte van zijn arbeiders. Dat zegt wat.

We kregen een uitgebreide rondleiding van een medewerker van Woonbedrijf en een oud-bewoonster van de buurt.  Dit zijn de krenten uit de pap.

Was je er toevallig ook, dan zag je een groepje jonge corporatiemedewerkers bijna continu in verwondering over de wijk na renovatie; door behoud van karakter, participatie van bewoners, verduurzaming, het terugbrengen van groen en nog veel meer. (Ga het zelf zien; in de wijk hangen platen in de straten waar je oude foto’s ziet met wat toelichting ernaast.)

“De sfeer was goed; bijna alsof je met vrienden bent”

We eindigden de rondleiding op een terras op Strijp-S, waar we proosten op een geslaagde middag. De sfeer was goed; bijna alsof je met vrienden bent, terwijl veel corporatiecollega’s elkaar pas net de hand hebben geschud. Dat is het bijzondere aan JEL.

Op naar nog meer leuks, na de zomer!

Ben je er de volgende keer ook bij? Om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe activiteiten, kun je je het beste aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief. En volg ons op LinkedIn!

JEL staat voor Jong Expeditie Loopbaan. We organiseren activiteiten voor corporatiemedewerkers t/m 35 jaar.