Leerzame middag over community woonvorm STEK in Rosmalen

Terwijl storm Ciarán door het land raasde, stapten zo’n 35 JEL-ers op 2 november gewoon op de fiets om STEK in Rosmalen te bezoeken. De buurt van corporaties Zayaz en JOOST met erven die ieder een eigen gemeenschap vormen. Ondanks het weer een interessante en leerzame middag!

Dat millennials ook wel eens generatie Wüss (ofwel watjes) worden genoemd, willen we bij deze graag weer even weerleggen. Want alle corporatiecollega’s die mee waren met de mini-excursie naar STEK in Rosmalen, namen braaf (oké, hier en daar een beetje gemopper maar ze deden het wel!) de sleutel van de fiets aan die ze in hun handen werd gedrukt. Capuchon op, beide handjes aan het stuur en daar gingen we: door weer en wind naar de erven van STEK.

We hadden kort daarvoor veel informatie gekregen van Jurgen Arts, Janine van Heertum en Gerdie Jans Rat van Zayaz en bewoner Mark, over hoe STEK tot leven, of beter: tot bloei, was gekomen. Over de vertrekpunten, het identiteitsconcept en hoe je er nou voor zorgt dat je de juiste mensen op zo’n erf hebt wonen. Over duurzaam denken en doen, dus niet snel een dak boven je hoofd maar echt een thuis creëren.

Nadat iedereen weer goed en JEL uh: wel, terug was bij wijkcentrum Windkracht5 (zo heette het echt), stelden we elkaar nog wat vragen over duurzaamheid. Altijd leuk en doet het altijd goed. Want je weet het: blijf nieuwsgierig!

Bedankt iedereen voor zijn komst en bijdrage! We zien jullie graag weer de volgende keer!

Meer weten over STEK? Kijk op www.stekindegrootewielen.com. En informeer vooral bij Zayaz, Jurgen, Janine en/of Gerdie, want ze delen graag hun kennis en ervaring met andere corporaties!

Ben je er de volgende keer ook bij? Om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe activiteiten, kun je je het beste aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief. En volg ons op LinkedIn!

JEL staat voor Jong Expeditie Loopbaan. We organiseren activiteiten voor corporatiemedewerkers t/m 35 jaar.