JEL invites: Stella de Swart over armoede & netwerkborrel 21 maart 2024 

Op 21 maart nodigen we weer een toffe spreker uit; Stella de Swart. Stella is vanuit ervaringsdeskundigheid spreker en adviseur op het gebied van armoede, schulden en ernstige geldnood. Een interessant thema als je kijkt naar de mensen die we allemaal huisvesten in onze woningen. En nog relevanter, gezien het CPB verwacht dat er meer mensen met hun inkomen onder de armoedegrens terecht komen in 2024, nu tijdelijke steunmaatregelen (zoals energietoeslag en het prijsplafond) ophouden. Nou goed, wil je vast meer weten over Stella, check haar website.

En een netwerkborrel ontbreekt niet. Zeker niet bij het eerste event van 2024. Dat het maar weer gezellig mag zijn en we leuke nieuwe JEL-ers ontmoeten!

We beloven je dat het interessant wordt (duh), dat je genoeg vragen kunt stellen en dat we met elkaar het gesprek kunnen voeren over dit thema, wat je functie ook is! En we beloven je dat de borrel gezellig wordt, maar dat hoeven we jou niet te vertellen natuurlijk.

En nog een toffe aanvulling: Ralf Embrechts, oprichter van Quiet Nederland & directeur-buurman bij MOM Tilburg, is er ook bij

En beide ‘petten’ neemt hij de 21e mee.

MOM staat voor Maatschappelijke Ontwikkelings Maatschappij en is een samenwerkingsverband tussen 14 maatschappelijke organisaties, waaronder de Tilburgse woningcorporaties. MOM zet zich in voor mensen die tussen het wal en het schip vallen in hun zoektocht naar de juiste zorg, hulp of (financiële) ondersteuning.

En misschien ken je Quiet al, misschien nog niet, hoe dan ook: Quiet maakt lawaai voor stille armoede. De organisatie begon in 2013 met de eerste editie van de Quiet 500, de glossy als tegenhanger op de Quote 500. Dat zakenblad met daarin de allerrijkste Nederlanders. Vanuit de ‘armoedeglossy’ ontstond in 2015 in Tilburg de eerste Quiet Community. Dat is een ontmoetingsplek voor mensen die leven in (stille) armoede. (Die trouwens om de hoek zit van ENTER, waar we 21 maart het event organiseren.) Na Tilburg volgden 11 nieuwe communities verspreid over het hele land. Quiet maakt impact. Meer daarover, check je hier.

Waar & wanneer?

  • Datum: donderdag 21 maart 2024
  • Tijd: inloop 14.00, aanvang 14.30, einde ongeveer 18.00/18.30 uur (maar je kan natuurlijk gaan wanneer je wil bij de borrel)
  • Locatie: ENTER Creative Hub in Tilburg West (Artemisstraat 1)
Wil je erbij zijn?

Vinden we leuk! Aanmelden doe je via het aanmeldformulier, uiterlijk 14 maart 2024. (vol = vol)
Meld je je aan en kun je onverhoopt toch niet? Dan kun je je nog kosteloos afmelden t/m 14 maart. Als je je later afmeldt, moeten we helaas een no-show fee van €75,- in rekening brengen.

Altijd eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van JEL via deze link. Dan heb je de primeur als het om save the dates en uitnodigingen van nieuwe activiteiten gaat!

Wij zijn JEL en wij organiseren activiteiten voor corporatiemedewerkers t/m 35 jaar, die werken bij een corporatie aangesloten bij Expeditie Loopbaan. Met onze events willen we corporatiemedewerkers inspireren, verbinden en ontwikkelen.