Nathalie van Overveld

Nathalie van Overveld (34), adviseur Strategie en Organisatie bij Woonstichting Etten-Leur

Doe ik waar ik mijn talent in kwijt kan, waar ik energie van krijg? Ik vind zoiets altijd superinteressant en ik was benieuwd wat het me kon brengen. Het invullen kost wel wat tijd, dus het is prettig dat je het in stukjes kunt doen.

Je wordt gedwongen erover na te denken en kijkt vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf. Dat was verhelderend. Naar de loopbaanadviseur ben ik gegaan om de algemene uitslag concreter te maken: wat betekent het voor mij? Dat was heel positief, hoe je in twee korte gesprekken de diepte in gaat. Daar heb ik echt iets aan gehad. De adviseur dacht dat coaching of HR iets voor me zou zijn en aan HR had ik zelf ook al eens gedacht. Fijn dat hij zo concreet was. En hij activeerde me, zei dat ik er echt iets mee moest doen.

Uit mijn loopbaanontwikkelingsbudget ben ik een opleiding Strategisch HRM gaan doen.Dat ging voorspoedig en
inmiddels heb ik mijn studie afgerond. Ik vond het superleuk en kreeg er veel energie van. Het past bij me. Hier heb ik aangegeven dat ik ambities heb om die kant op te bewegen. Mij is de ruimte geboden om er een graantje van mee te pikken en een paar projecten te doen. Zo heb ik bij de fusie in de regiegroep gezeten om verbinding te leggen op de zachte kant, de veranderbereidheid. Ik wil heel graag een HR-functie, binnen of buiten de organisatie. De Loopbaanwijzer heeft me geholpen om iets te doen met het gevoel dat ik altijd al had en een eerste stap te zetten. Om mijn hart te volgen. Vanaf januari 2018 is deze droom al werkelijkheid geworden!​