Marjolijn Zebregs

Marjolijn Zebregs, WonenBreburg: “Ik wil mezelf graag ontwikkelen.”

“Is het nodig om altijd ‘aan’ te staan, hard te rennen en controle te houden? Waar liggen mijn grenzen en hoe voel ik beter wanneer ik een grens voor mezelf overga?” Marjolijn Zebregs werkt bij WonenBreburg. Als woonconsulent is ze verantwoordelijk voor het sociale beheer in een wijk.

“Vooral de afwisseling maakt mijn werk erg leuk. Er is altijd wel wat en we maken de gekste dingen mee.” Met een jong kindje en een grote verhuizing bleef Marjolijn ook thuis altijd bezig. Maar toen er wat rust kwam aan het thuisfront, begon er toch iets te knagen.

Wat nu?

“Ik vroeg me af: wat nu? Tijdens een rondje op Facebook kwam er een opleiding tot yogadocent voorbij. Ik deed al langere tijd aan yoga en dat beviel me prima. Zowel lichamelijk als geestelijk kreeg ik meer rust en ruimte. Daarom wilde ik mezelf graag ontwikkelen door meer te leren over de filosofie van yoga en de toepassing daarvan in mijn dagelijkse leven.”

“Het zou natuurlijk ideaal zijn als ik de opleiding uit het Persoonlijk ontwikkelbudget (ILOB) kon betalen. Dus besloot ik om die vraag bij P&O neer te leggen. Binnen de kortste keren had ik een positieve reactie en kon ik me inschrijven voor de tweejarige opleiding.”

“Omdat ik werk in een hecht team praatten we regelmatig over mijn opleiding. Ik studeerde in mijn vrije tijd, maar mijn collega’s waren nieuwsgierig naar mijn motivatie om te gaan studeren. En het leukste is, dat ook anderen geïnspireerd raakten om te gaan studeren.”

Twee jaar lang op expeditie

Het gezicht van Marjolijn verzacht als ze vertelt over haar expeditie: “Tijdens de opleiding heb ik geleerd dat het niet nodig is om altijd overal keihard voor te rennen en er bovenop te zitten.”

“Ik heb mijn rugzak gevuld met nieuwe ervaringen en inzichten. Zo ben ik me bewust geworden van mijn grenzen en kan ik meer berusten in een situatie. Want soms is het goed om de controle los te laten. Dan loopt iets zoals het loopt.”

Met nieuwe energie aan het werk

“Dat merk ik ook op mijn werk. Ik ben meer ontspannen, kan afstand nemen en mijn focus verleggen. Ook oordeel ik minder snel over mezelf en over anderen. Dat stukje zelfontplooiing en zelfontwikkeling is erg fijn. Het heeft ervoor gezorgd dat ik de komende jaren weer met nieuwe energie mijn werk kan doen.”

360 graden

Marjolijn vertelt dat haar expeditie nog een bijzondere wending kreeg: “Naast mijn baan gaf ik een paar uur per week yogales. Dat viel natuurlijk stil in coronatijd. Toen zag ik vanuit Expeditie Loopbaan de oproep om online workshops aan collega’s te geven. Dat leek me leuk.”

“En er waren meer mensen die dat dachten”, lacht Marjolijn. “Ik zou één workshop geven, maar er waren zoveel aanmeldingen dat het er uiteindelijk zes werden met deelnemers vanuit bijna 30 aangesloten corporaties. Vanaf het scherm gaf ik tips om te ontspannen en oefeningen om nek, rug, schouders, armen en benen soepel te houden.”

“Nog steeds geef ik stoelyoga in het kader van vitaliteit binnen WonenBreburg. Fantastisch natuurlijk om op deze manier mijn kennis en inspiratie te delen en iets terug te geven aan de organisatie.”

Horizon verbreden?

Wil je meer weten over een online sessie stoelyoga van Marjolijn? Kijk op watdoejijmorgen.nl/opleidingen/expeditie-loopbaan-stoelyoga.

Wil je bijblijven, groeien, ontwikkelen en leren, dan is watdoejijmorgen.nl de website die je verder helpt. Het is een initiatief van FLOW. Want gezond en gemotiveerd aan het werk blijven, dat is goed voor iedereen!

Over de foto

Marjolijn is op expeditie bij de Rita Veste in Boskant. Dit prachtige gebouw is een voormalige kerk. Onder architectuur van LA | Architecten heeft Woonmeij hier veertien sociale huurwoningen gerealiseerd. Bekijk de transformatie van oud naar nieuw: https://lnkd.in/eQXfJgtc