Even voorstellen…

Mijn naam is Manon Klasen en in maart 2019 startte ik samen met tien anderen als trainee bij Expeditie Loopbaan. Als trainee van Expeditie Loopbaan ga ik de komende twee jaar iedere acht maanden bij een andere woningcorporatie in Noord-Brabant aan de slag. Wat ik precies ga doen? Dat verschilt per woningcorporatie.

Warm welkom

Acht weken geleden begon ik bij mijn eerste woningcorporatie: Woonveste in Drunen. Na een warm welkom, stonden de eerste paar weken vooral in het teken van kennismaken, meekijken en meelopen. Erg fijn voor iemand die nieuw is in de corporatiewereld. Na een paar weken meekijken en meelopen ben ik nu volop bezig met het uitvoeren van mijn opdracht. Ik houd ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe dingen te leren.

Totaal anders

Om die reden heb ik gekozen voor een opdracht die totaal anders is dan hetgeen ik tijdens mijn studie sociologie geleerd heb. Op dit moment ondersteun ik namelijk Woonveste bij de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Ik ondersteun bij de communicatie rondom het nieuwe systeem, codeer briefsjablonen en vervul de rol van testcoördinator. Dat laatste betekent dat ik een testplan opstel, een testtool inricht en de regie voer over het testen van het nieuwe systeem. Voor mij allemaal nieuw, maar wel erg leuk.

Ik ervaar het dan ook als iets prettigs dat Expeditie Loopbaan me de kans biedt om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Naast dat ik op functioneel vlak erg veel leer, leer ik ook erg veel op persoonlijk vlak. Tijdens de professionele ontwikkelsessies met de coaches van Gloed gaan we dieper in op je talenten en hoe je deze verder kan ontwikkelen. Daarnaast schrijven we iedere zes weken een persoonlijk ontwikkelplan. Het schrijven van een persoonlijk ontwikkelplan maakt je bewust van hoe jij als collega bent, en wat voor collega je wil worden. Kortom een unieke, leerzame en mooie ervaring die ik iedereen kan aanraden.

Drunen, 20 mei 2019