Jan van der Meer

Jan van der Meer, Zayaz: “Ik wil iemand verder helpen op financieel gebied.”

Als financiële coach help ik collega’s aan de start van hun expeditie. Op weg naar werk waar je blij van wordt, een gezonde financiële thuissituatie, eerder met pensioen gaan of met een vraag over fiscale regels, hypotheken, pensioenen en sparen.”

“Zo’n 4 jaar geleden zag ik de oproep van Expeditie Loopbaan voor een financiële coach. Ik zat lekker in mijn vel bij Zayaz als manager van de financiële en facilitaire afdeling, maar het 1-op-1 helpen van collega’s met financiële vraagstukken trok me wel. En ik ben iemand die graag veel omhanden heeft, dat geeft me energie”, lacht Jan.

Op het juiste spoor

Vanuit Zayaz kreeg Jan alle ruimte. “En omdat ik het meteen goed wilde doen, startte ik met een opleiding tot financieel planner. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.” Inmiddels helpt Jan zo’n tien tot vijftien collega’s per jaar. “Ik kan het goed combineren. Natuurlijk heb je pieken en dalen, maar tot nu toe zijn die prima op te vangen.”

“Het is voor mij steeds opnieuw de uitdaging om mensen op het juiste spoor te zetten. Ik maak geen grote plannen, maar help met het krijgen van inzicht. Ik reik de tools aan die je kunt gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Daarnaast geef ik uitleg over de regels die er zijn en de professionals waar je terecht kunt. Denk aan hrm, een notaris, hypotheekadviseur, budgetcoach of ondernemerscoach.”

Pretlichtjes

“Mijn doel is dat je gemotiveerd raakt om te werken en leven zoals jij dat wil, zonder dat financiële vragen je tegenhouden. Dat je werk kan doen waar je blij van wordt én waarmee je je rekeningen kan betalen. Want het helpt om je mindset te veranderen als je ergens op vastloopt. Om in gesprek te gaan met een coach en anders te kijken naar je werk. Zeker als je – net als ik – iemand bent die vraagstukken graag zelf oplost”, zegt Jan met een grote grijns.

De pretlichtjes zijn duidelijk zichtbaar in de ogen van Jan. “Ik vind het écht leuk om op deze manier bezig te zijn met mijn vak”, zegt hij. “En naast het plezier van mensen helpen, werk ik ook aan mijn eigen ontwikkeling. Ik blijf leren en ben beter zichtbaar als expert binnen mijn eigen organisatie. Daardoor kan ik ook meer brengen op het gebied van financiën en fiscaliteit.”

Horizon verbreden?

Hoe zit het met de fiscale regels over je inkomen en toeslagen, leren budgetteren, meer weten over ontslagwetgeving, eerder met pensioen, je hypotheek oversluiten, vragen over verzekeren en sparen, een andere baan of starten als zelfstandig ondernemer? Ga op Expeditie!

Neem contact op met expeditieloopbaan.nl. Wil je bijblijven, groeien, ontwikkelen en leren, dan is watdoejijmorgen.nl de website die je verder helpt. Het is een initiatief van FLOW. Want gezond en gemotiveerd aan het werk blijven, dat is goed voor iedereen!

Over de foto

Jan is op expeditie bij de groene Trudo Toren op Strijp-S in Eindhoven. Dit is het eerste verticale bos van Nederland. Er klimmen en groeien maar liefst 125 bomen en 5.200 struiken en planten aan deze woontoren van Trudo. De woningen zijn allemaal bedoeld voor de sociale huursector en bewoners kunnen leven volgens de seizoenen met als extra een grote gemeenschappelijke tuin van 350 m2.