“Ik wil werk waarbij ik iets voor mensen kan betekenen”

Sinds januari van dit jaar werkt Fatma als medewerker P&O bij WonenBreburg. Terwijl ik haar interview, vertelt ze vol enthousiasme over haar werk, haar werkervaring en haar drijfveren. Fatma is een vrouw die ambities heeft verder te komen in haar werk en altijd bereid is om zich daar honderd procent voor in te zetten. Dat is in haar huidige baan zo, maar ook in haar eerdere banen. “Het belangrijkste is dat ik werk doe waarbij ik iets kan betekenen voor mensen.”

Werken bij een woningcorporatie

Fatma heeft divers werk gedaan op het gebied van P&O, zoals werk in de uitzendbranche. Maar het liefst wilde ze werken voor een woningcorporatie. Ze vertelt waarom: “Als jong meisje heb ik samen met mijn ouders jarenlang prettig gewoond in een woning van Tiwos. In 2014 hebben wij echter te horen gekregen dat de wijk Rosmolen tegen de vlakte zou gaan. Tiwos zocht in die periode huurders die wilden meedenken over ‘het Nieuwe Rosmolen’. Ik heb hier aan meegedaan en vond het hartstikke leuk om te doen. Door de leuke contacten met medewerkers van Tiwos en de aangesloten partijen, werd ik geïnspireerd om ook bij een woningcorporatie te gaan werken. Een baan bij een woningcorporatie leek mij uitdagend en boeiend, dus mijn interesse was gewekt.”

Netwerkbijeenkomst expeditie loopbaan

Na de middelbare school koos Fatma er voor om de opleiding Management, economie en recht te gaan doen aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. “Toen ik in 2005 afstudeerde heb ik daarna allerlei diverse banen gehad. De afgelopen jaren heb ik met name gewerkt in de HR. Toen zich echter de kans voordeed om bij Tiwos te werken, heb ik deze met beide handen aangenomen. Ik had namelijk van jongs af aan al een grote passie voor architectuur. Met veel enthousiasme en plezier heb ik gewerkt bij Tiwos, maar ik miste het HR vakgebied. Mijn collega Monique, tevens HR adviseur bij Tiwos, gaf aan dat ik kon deelnemen aan een netwerkbijeenkomst van Expeditie Loopbaan. Tijdens deze bijeenkomst kon je verschillende workshops volgen of speeddaten met werkgevers. Ik kwam tijdens deze bijeenkomst in contact met diverse collega’s uit de HR branche en daar werd ik enthousiast van. Net voor de bijeenkomst kwam er een functie vrij bij WonenBreburg op de afdeling P&O. Daarop heb ik gesolliciteerd en Marriet Boersma van Expeditie Loopbaan heeft toen nog een goed woordje voor mij gedaan. Door de goede samenwerking tussen de verschillende corporaties en Expeditie Loopbaan, ben ik daarna ook nog terecht gekomen bij Zayaz, een woningcorporatie in Den Bosch. Bij beide corporaties werk ik met veel plezier op de HR afdeling.”

Kijken naar de toekomst

Fatma is tijdelijk in dienst bij WonenBreburg, dus ze is zich al volop aan het oriënteren op de toekomst en denkt na over haar volgende stap. “Ik weet dat deze functie tijdelijk is, dus ik kijk natuurlijk wel al om me heen. Het lijkt me erg leuk om te blijven werken in de corporatiewereld, maar ook andere sectoren spreken me aan. Ik wil in ieder geval zoeken naar iets waar ik gelukkig van word, waar ik energie van krijg en voldoening uit haal. Daarom ben ik mij op het moment volop aan het oriënteren over het werken als leerkracht in het basisonderwijs.”
Ik vraag Fatma op welke manier Expeditie loopbaan iets voor haar heeft kunnen betekenen. “Expeditie loopbaan is een samenwerkingsverband dat er voor zorgt dat mensen met elkaar in contact komen en dat heeft voor mij zeker meerwaarde gehad. Het is een mooi initiatief van samenwerkende woningcorporaties in Brabant en geeft medewerkers de mogelijkheid om zelf regie te nemen over hun loopbaan. Dus mocht je als corporatiemedewerker de wens hebben om iets anders te gaan doen, dan raad ik ze zeker aan om gebruikt te maken van het netwerk of de inspiratieplekken van Expeditie Loopbaan.”

(interview door Rosa Eversteijn – Woonconsulent bij WonenBreburg)

Kijk voor meer informatie op www.expeditieloopbaan.nu of mail/bel sandra.biemans@wonenbijjoost.nl (tel.nr.: 0610801856) voor een afspraak met een van onze matchmakers of coaches.