Frank Smits werkt bij drie corporaties. “Wel druk, maar echt een verrijking”

Niet één, niet twee, maar drie werkgevers. In gesprek met Frank Smits (54), concerncontroller bij Zayaz, JOOST en De Kernen

Waarde toevoegen

Frank vertelt: “Ruim vier jaar werk ik nu in de corporatiesector. In 2018 begon ik fulltime bij Zayaz. Van huis uit ben ik bedrijfseconoom en public controller. Bijna 25 jaar werkte ik in het onderwijs. Op een gegeven moment sloeg de twijfel toe. Mijn baan leverde me steeds minder energie op. Ik merkte dat ik iets anders wilde. Mijn hart ligt bij het publieke domein. Mijn interesse gaat uit naar vastgoed. Toen bedacht ik dat werken bij een corporatie wel iets voor mij zou kunnen zijn.
Om daar achter te komen, ben ik die wereld gaan verkennen. Ik ging een leergang volgen om commissaris te kunnen worden. Toen heb ik ook een jaar meegedraaid in de RvC van (de voorganger van) JOOST. Vervolgens ben ik acht jaar commissaris geweest. Dat was bij Woonkwartier in West-Brabant, in verschillende rollen. Een interessante en leerzame tijd. Met veel plezier kijk ik daar op terug.
De knop ging om. Ik wist intussen zeker dat ik bij een woningcorporatie aan de slag wilde gaan. Maar dan wel bij een waardegedreven organisatie. Zayaz in Den Bosch zocht een onafhankelijke concerncontroller. Werken vanuit de bedoeling, vanuit de talenten en drijfveren van de medewerkers. Dát sprak me aan. Daar wilde ik mijn waarde graag aan toevoegen.”

Kennis delen

“Bij Zayaz zat ik lekker op mijn plek. Op een gegeven moment begon ik wel wat ruimte te krijgen in mijn werkzaamheden. Dat besprak ik met Mohamed Acharki. Hij was toen nog de bestuurder. Mohamed zei: `Als jij het anders wil, gewoon doen`. Ik besloot een dag per week bij een andere corporatie te gaan werken. Kennis delen, dat was mijn drive. Hoe wist ik ook niet precies. Dus heb ik “dat aanbod” in mijn netwerk gedeeld.
De Kernen benaderde me. Zij werken ook vanuit de bedoeling. Er was meteen een klik. In oktober 2021 ben ik daar begonnen. Een dag per week, ook als controller.
Niet veel later nam JOOST contact met me op. Dat was rond Kerstmis. Zij wilden hetzelfde als De Kernen. Of ik daar eens over na wilde denken. Die vraag overviel me wel. Dus vroeg ik bedenktijd. Eerst heb ik het uitvoerig met mijn vrouw besproken. Daarna met een collega die ook drie werkgevers heeft. Hij vertelde me dat het heel waardevol is om in meerdere keukens mee te kijken. Dat was het spreekwoordelijke zetje. In maart 2022 begon ik bij JOOST.
Er zijn overeenkomsten én verschillen. Dat maakt het leuk. Alle drie bouwen, verhuren en onderhouden ze huurwoningen. Zayaz in een stedelijk gebied, De Kernen en JOOST in een aantal dorpskernen. Bij alle drie ben ik breed bezig vanuit de vraag “doet de corporatie de goede dingen en doen ze de dingen goed”. Maar wel met collega’s die verschillend zijn. Qua leeftijd, karakter en interesses bijvoorbeeld. Juist dat maakt mijn job zo interessant.”

Strak plannen

“In het begin was het behoorlijk aanpoten. Bij JOOST was mijn voorganger intussen vertrokken. En ik leerde heel veel nieuwe mensen kennen. Pas nu heb ik eigenlijk het gevoel overal te zijn geland. Drie corporaties is wel echt de max. Ik heb een strakke planning gemaakt, anders lukt het niet. Met name aan het einde van het jaar is het razend druk. Alles drie keer, de begroting, de control planning. Daarnaast zijn er andere belangrijke dingen in het leven. Mijn gezin, mountainbiken, zeilen. En op zaterdag volg ik de studie Bosschlogie. Daar leer ik alles over Den Bosch en haar geschiedenis.
Gelukkig heb ik veel vrijheid. Alles gaat op basis van vertrouwen. Iedere week probeer ik aanwezig te zijn. Bij alle drie. Als het lukt, pak ik de fiets. Zichtbaar zijn, fysiek contact. Dat is heel belangrijk. Ongeveer de helft van de tijd werk ik op kantoor, de rest thuis. Geen dag is hetzelfde. Als het kan, blijf ik dit tot mijn pensioen doen.”

Win-win-win

“Het is een verrijking, op deze manier werken. Nog geen seconde heb ik spijt gehad van mijn keuzes. De combinatie maatschappelijk en vastgoed is een fantastische mix, heel betekenisvol! Overal heb ik het gevoel er bij te horen, ook al werk ik er minder uren. Ik probeer zo veel mogelijk personeelsbijeenkomsten te bezoeken. En af en toe loop ik een dagje met een collega mee. Het geeft me een goed gevoel om bruggenbouwer te zijn. Ook binnen Expeditie Loopbaan is het goed dat er steeds meer wordt uitgewisseld.
Een mooi voorbeeld is de shared service bij een aantal Brabantse corporaties. Maar er kan nog zo veel meer. Neem bijvoorbeeld de Expertpool van Expeditie Loopbaan. Voor een korte of langere tijd kun je bij een collega-corporatie gaan werken. Je deelt kennis, ervaring en talenten. Tegelijkertijd doe je nieuwe ervaringen op die je weer meeneemt naar je eigen club. Dat is toch win-win-win! Misschien breng ik met mijn verhaal anderen op het idee. Interesse? Kijk dan eens op expeditieloopbaan.nl.”

Tekst: Albert Bienefelt – Alwel
Foto: Frank Smits