Financieel vitaal tijdens coronatijd

Door financieel coach Jan 

Sinds voorjaar 2020 hebben we allemaal te maken gekregen met de coronacrisis en bijbehorende maatregelen. Als corporatiemedewerkers werken we zo veel mogelijk vanuit huis en proberen we huurders zo veel mogelijk op afstand van dienst te zijn. Deze bijzondere tijden brengen ook voor onze eigen situatie (financiële) onzekerheden met zich mee. Hoe blijf je financieel vitaal tijdens corona?

Zorgen om je financiële situatie

Mogelijk maak je je in deze tijd druk om je financiële situatie. Misschien hebben jij of je partner te maken met minder inkomen. Probeer overzicht te houden en op tijd te reageren als dat nodig is. Op de site van het Nibud vind je een handig stappenplan ‘Grip bij geldzorgen’:


Het uitgebreide stappenplan kun je hier bekijken.

Minder uitgaven: sparen!

Het kan ook zo zijn dat deze tijd juist financiële kansen biedt. Geef je minder uit doordat je horecabezoeken, uitjes of vakantie overslaat? Zet dit geld dan op je spaarrekening. Zo ontstaat er een leuk spaarpotje. Nog leuker is om te bedenken wat je, wanneer de maatregelen versoepelen, met dit geld kan doen.

Inzicht in financiële toekomst

Heb je tijd over nu je aan huis gebonden bent? Je kunt deze tijd ook gebruiken om inzicht te krijgen in je persoonlijke financiële toekomst. Komt je pensioenleeftijd in zicht en ben je benieuwd welke gevolgen dit heeft voor je financiën? Log dan eens in bij het SPW en ga aan de slag met de tool ‘Helder Overzicht & Inzicht’ van het SPW.
Maar ook als die pensioenleeftijd nog lang niet in zicht is kun je financiële doelen stellen voor jezelf. Wil jij die verre reis nog eens maken? Stel een spaarplan op (en neem de vorige tip ter harte)! Ben jij benieuwd wat eventuele toekomstige wensen betekenen voor je financiële situatie? Begin dan weer eens met dat overzicht in maandelijkse inkomsten en uitgaven en ga spelen met minder inkomsten en extra uitgaven. Wat betekent dat voor je financiën?

In gesprek met de financieel coach van Expeditie Loopbaan

Ook tijdens deze bijzondere tijden staat de financieel coach (digitaal en telefonisch) klaar voor medewerkers van corporaties aangesloten bij Expeditie Loopbaan.
Wil jij graag met Jan sparren over een financiële vraag? Neem dan contact op met Sandra Biemans (intaker) zodat zij je met mij in contact kan brengen.