Event Geef je carrière (en jezelf) een boost 12 april 2022

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Geef je carrière (en jezelf) een boost

Denk jij wel eens na over een volgende ontwikkelstap, jouw eigen (duurzame) inzetbaarheid en vitaliteit? Of ben je al wat meer toe aan (pre)pensioen, afbouw of wil je meer zicht op andere financiële consequenties die horen bij loopbaankeuzes? Wat heb je nodig om digitale ontwikkelingen te volgen, ben je op zoek naar handvatten om het goede gesprek te voeren, wil je andere corporatie collega’s ontmoeten en netwerken of ben je gewoon toe aan een bijzondere ontwikkeldag voor jezelf?

Kom dan naar ons gratis Event van Expeditie Loopbaan op 12 april 2022

Inspirerende sprekers als Anne-Marije Buckens nemen je die dinsdag mee in de belangrijke rol die jij speelt op de (interne) arbeidsmarkt, en hoe je kunt blijven werken aan je eigen inzetbaarheid.

In verschillende workshops kun je je eigen ontwikkelbehoefte onderzoeken met bijvoorbeeld een loopbaancoach, meer de regie leren nemen over je eigen toekomst, met nog meer plezier naar je werk gaan en kun je concreet aan de slag met vitaliteit. Je schrijft je in op 3 van de 10 verschillende workshops, die het meest aansluiten bij jouw vraagstukken/behoeften.

Dinsdag 12 april 2022, 09.00 – 17.00 uur

Locatie: Meeters in Uden

Let op: maximaal 150 personen kunnen deelnemen.

Dus ben snel als je er bij wilt zijn! Kijk hier voor het programma en om aan te melden, graag vòòr 6 april aanstaande.

We hebben zin om je op deze inspirerende dag te ontmoeten.

Belangrijk!

Na jouw inschrijving ontvang je een bevestigingsmail van watdoejijmorgen.nl. Als de Corporatieacademie de inschrijving heeft verwerkt krijg je nog een mail met een link naar een nieuw formulier waarop jij jouw keuze voor de drie workshops kenbaar maakt.

Over de spreker

Anne-Marije Buckens (1988) is een ondernemer met veel kennis van de vergrijzende en veranderende arbeidsmarkt. Ze deed onderzoek naar de arbeidsmarkt voor 50-plussers, schreef een boek over hoe je aan het werk komt na je 50e en hielp honderden 50-plussers aan het werk. Anne-Marije speelt de hoofdrol in haar eigen theatershow voor werkgevers en HR-professionals, De Grote 50+ Show. Met veel kennis en energie, én op interactieve wijze, neemt zij je mee op de arbeidsmarkt van morgen.

Anne-Marije studeerde Human Resource Development en was ontevreden over hoe er met 50-plussers op de arbeidsmarkt werd omgegaan. Ze besloot onderzoek te doen naar hoe de arbeidsmarkt en nu écht uitziet voor 50-plussers en besloot van daaruit het probleem aan te pakken met haar loopbaancentrum 50 Company. Ze ontwikkelde een arbeidsmarktgerichte methode om 50-plussers aan het werk te helpen en verbond meer dan 3.500 werkgevers aan haar netwerk. Inmiddels heeft zij honderden 50-plussers aan het werk geholpen en is zij uitgegroeid tot expert op het gebied van 50+ arbeidsparticipatie en duurzame inzetbaarheid.

08.45 – 09.15 uur
09.15 – 09.30 uur
09.30 – 10.30 uur
10.30 – 10.55 uur
11.00 – 12.00 uur
12.00 – 12.45 uur
12.45 – 13.30 uur
13.35 – 14.35 uur
14.35 – 15.00 uur
15.05 – 16.05 uur
16.05 – 17.00 uur

inloop en ontvangst
opening door Expeditie Loopbaan
spreker: Anne-Marije Buckens
pauze
workshop ronde 1
lunch
plenaire bijeenkomst (verrassing!)
workshop ronde 2
pauze
workshop ronde 3
plenaire afsluiting en aansluitend borrel

Workshop 1: Trek jezelf over de streep, kom in beweging!

 Laat je inspireren door ervaringen van je collega’s. Tijdens deze workshop ga je in gesprek over wat je kunt doen om je kwaliteiten in je werk beter te benutten, en de dingen te doen die je echt belangrijk vindt.

Wat kan jouw eerste stap zijn? Bert Kaiser, ervaringsdeskundige en coach, is net gepensioneerd en nog actief voor een woningcorporatie. Hij vertelt over zijn stappen en ervaringen.

Aantal deelnemers: 10

Begeleiders: Lyane Saarberg, loopbaancoach FLOW en Bert Kaiser, ervaringsdeskundige en coach

Workshop 2: Jouw ideale werkdag/Met plezier naar je werk!

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met je ideale werkdag. Waar krijg je energie van, hoe kan je je dag optimaal beginnen en wat heb jij nodig om de dag met energie en een positief gevoel af te kunnen sluiten? Door dit in kaart te brengen is het makkelijker om zelf de regie te pakken over jouw werkdagen, je energieker te voelen en zo nóg meer plezier te halen uit je werk. Vandaag en in de toekomst!

Op een interactieve en praktische manier gaan we tijdens deze workshop met dit thema aan de slag. Aan de hand van pakkende voorbeelden, tips en ideeën gaan we jou inspireren om jouw ideale werkdag te bedenken. Aan het einde van de workshop weet jij wat je morgen kan doen en nodig hebt om van jouw werkdag een ideale werkdag te maken!

Aantal deelnemers: 10

Begeleiders: Floris Kamerling, coach en trainer bij bureau Afslag Oost en Marjanka Houben, coach en loopbaanadviseur bij Floreer.nu

Workshop 3: Netwerken als instrument om jouw doelen te bereiken

Netwerken wordt steeds vaker gezien als een waardevol instrument. Netwerken is meer dan een biertje drinken of een kop lekkere koffie. De juiste mensen kennen… daar kom je verder mee; in je huidige werk, privé, of als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Het gaat niet alleen om wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, maar ook om wie je kent. Wil je succesvol netwerken dan is het fijn om te weten hoe je kunt starten. Wat is handig en wat moet je juist niet doen. Hoe vergroot je effectief je netwerk? En vooral: hoe onderhoud je het?

Deze workshop geeft je inzicht in:

  • het belang van contact maken en het onderhouden van relaties voor jouw loopbaan
  • jouw al bestaande netwerk en hoe je dit kunt vergroten
  • hoe jouw netwerk en het netwerk van DNA, jou kan helpen om je doelen te bereiken en andersom
  • wat je hindert om te netwerken en wat jou gaat helpen
  • hoe leuk het is om met oprechte aandacht in gesprek te zijn
  • hoe je ’top of mind’ blijft bij je netwerk

Aantal deelnemers: maximaal 15

Begeleider: Annemiek Wienk, bestuurder De Nieuwe Arbeid

Workshop 4: Hoe ziet jouw financiële toekomst eruit?

Hoe ziet jouw financiële toekomst eruit? Geld, inkomen, uitgaven, vaste lasten: als Nederlander praten we daar niet zo makkelijk over. En over geldzaken nadenken, dat is toch altijd best ‘gedoe’.

Aan de andere kant kan het je veel kopzorgen schelen als je weet hoe je er financieel voorstaat. Nu en op termijn. Op een eenvoudige manier gaan we in deze workshop stapsgewijs door een aantal zaken heen die belangrijk zijn voor jouw financiële toekomst. Je ziet wat een verandering in inkomen betekent voor jouw leven.

Samen maken we het behapbaar, door vragen en antwoorden die je helpen meer zicht te krijgen op jouw persoonlijke financiële situatie.

Aantal deelnemers: maximaal 20

Begeleiders: Jan van der Meer, teammanager Financiële Facilitaire Dienstverlening bij Zayaz en financieel coach bij Expeditie Loopbaan en Tonny van Eekelen, adviseur Personeel- en Organisatieontwikkeling bij Alwel

Workshop 5: Hoe digitaal ben jij eigenlijk?

 Digitalisering beïnvloedt het werk van iedereen. Ons werk verandert en blijft veranderen door nieuwe technologieën. In onze huurwoningen, door apps voor communicatie met onze klanten en gebruik van slimme software en robots voor de afhandelingen van de processen. Communicatie met huurders vindt meer en meer online plaats, 24/7. Intelligente cv-ketels geven aan wanneer onderhoud gedaan moet worden. En facturen kun je in de toekomst goed- of afkeuren door te swipen: Tinder voor facturen. Kijk mee en ervaar de laatste ontwikkelingen binnen en buiten de sector in deze workshop! Door de zelftest Digitale Vaardigheden krijg je een beeld waar je staat op digitaal gebied.

Aantal deelnemers: 10

Begeleider: Akram Adham van Aegolius, ontwikkelaar zelftest digitale vaardigheden

Workshop 6: Maak werk van morgen!

Jij maakt morgen mogelijk. Voor je huurders, collega’s en jouw corporatie. Alleen, wat heb je zelf nodig? Hoe ziet werken in de corporatie van de toekomst er eigenlijk uit? Krijg je nog voldoende energie van jouw werk? Hoe ga je hieraan de komende jaren invulling geven? In deze workshop zie je de mogelijkheden die FLOW jou biedt en gaan we samen aan de slag met ‘Jouw plan voor morgen’. FLOW heeft een uitgebreid aanbod van producten en diensten die je verder kunnen helpen.

Kijk maar eens op flowweb.nl of het inspiratieplatform watdoejijmorgen.nl. Dit varieert van een loopbaanwijzer & loopbaanadvies, het voorkomen van stress, tot allerlei handige hulpmiddelen gericht op werken en leren van de corporatie van de toekomst.

Aantal deelnemers: 20 tot 30

Begeleiders: Annedien van Ouwendorp, De Corporatie Academie en Jacob-Jan Mossel, Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties bij Flowweb.

Workshop 7: SPW – rekenen met je pensioen

Rekenen met jouw pensioen op MijnSPW.nl. Wil jij ook meer tijd voor jezelf en (gedeeltelijk) met pensioen, maar weet je niet hoe je de financiële consequenties moet berekenen? Bij deze workshop zie je hoe je MijnSPW kunt gebruiken, en bereken je zelf heel eenvoudig de hoogte van je pensioen met de verschillende rekentools.

Aantal deelnemers: onbeperkt

Begeleider: Aniel Biharie, relatiemanager SPW

Workshop 8: Bewust vitaal – dat staat als een huis

In onze branche streven we naar het bouwen van goede huizen. Huizen met een stevig fundament, mooie uitstraling en met fijne ruimtes waarin onze huurder zich thuis voelt. Dat is toch wat we allemaal willen. Maar wat heeft dit nou met vitaliteit te maken? Nou alles…  Weet je, dat jouw lichaam en geest, het enige huis is waar jij je hele leven in woont? En toch kunnen we het presteren ons eigen huis niet goed te onderhouden, waardoor ons eigen fundament niet goed in het cement ligt en we kunnen instorten en wankelen. Hoe vitaal ben jij echt en hoe stevig staat jouw huis eigenlijk? In deze workshop pak jij de leiding over het verstevigen van jouw huis en nemen wij jou mee in jouw Vitale Bewustzijn.

Aantal deelnemers: 10

Begeleiders: Kimm Lips, medewerker P&O bij Alwel en vitaliteitscoach bij Buro KiVit en Marieke van Wetten, senior woonmakelaar bij Woonpartners en vitaliteitscoach bij Vitamaere

Workshop 9: Persoonlijk gesprek over je pensioen

Persoonlijk met SPW in gesprek over jouw pensioen. Denk je serieus na over stoppen met werken en met pensioen gaan (binnen één jaar)? En heb je voordat je definitief die beslissing neemt behoefte aan een persoonlijk gesprek over jouw pensioen? Meld je dan aan voor een gesprek van een half uur met Aniel of Erwin, relatiemanagers van SPW. In een half uur tijd zie je wat de hoogte van je pensioen is op de door jou gewenste datum van pensionering. Zo’n gesprek heeft meerwaarde als je je goed voorbereidt. Kijk vooraf eens op MijnSPW en schrijf je vragen alvast op.

Aantal deelnemers: 1

Begeleider: Erwin Krijkamp, relatiemanager SPW

Workshop 10: Spreek je uit!

Masterclass Effectief Communiceren. Ieder individu heeft zijn eigen uitdagingen in communicatie: je wilt er nu wel eens vanaf dat gesprekken met collega’s altijd in discussies verzanden. Je wilt gehoord worden door je leidinggevende. Je collega’s vinden dat je jezelf meer moet profileren, maar jij weet niet hoe je dat moet doen. Je wilt je niet meer ergeren aan dat gedrag van die collega die zo op je schoonmoeder lijkt. Je bent een ervaren professional, en toch is er dat ene MT-lid waar je maar geen grip op krijgt. Je wilt met je leidinggevende het gesprek over jouw toekomst voeren maar komt niet to-the-point.

Reflecteren en leren door te doen. Kort, krachtig, intensief en effectief! Het team van de Masterclass Effectief Communiceren bestaat uit twee coaches, een trainingsacteur en een communicatiecoach. In de sessie focussen we met op jouw persoonlijke vraagstuk. Op wat jij wilt bereiken en wat daar bij nodig is. We helpen jou om goed voor jezelf te zorgen. Vanuit waardering wat voor jou belangrijk is én vanuit respect voor wat voor de ander belangrijk is.

We reiken je concrete handvatten aan om effectiever te communiceren en helpen je in de simulaties om je nieuwe gedrag in te trainen. Helemaal toegespitst op jouw manier van communiceren. Na deze sessie ga je goed voorbereid en vol vertrouwen terug naar je werk. Je bent in staat jouw invloed in de communicatie ten volle te benutten, jij hebt de regie en je boekt veel meer resultaat.

Deze masterclass wordt een succes als iedere deelnemer een eigen casus inbrengt waarmee we aan de slag kunnen.

Aantal deelnemers: 10

Begeleiders: Liesbeth Rood en Marco Schneiders, Bureau Maaiveld

Meeters, Hockeyweg 5, 5405 NC  UDEN

Klik hier voor google maps

Dit event wordt gratis aangeboden door Expeditie Loopbaan.

Kosteloos annuleren tot 48 uur voor aanvang van het event.

Bij no show wordt € 150,00 doorbelast aan jouw corporatie!

De aanmeldingen voor het Event en jouw drie keuze workshops lopen via de website Watdoejijmorgen.nl

Voordat je je via de website WDJM.nl (aanmeldlink) gaat aanmelden is het handig om je te oriënteren op de verschillende workshops. De uitgebreide beschrijving vindt je onder het tabblad workshops. Van de tien verschillende workshops kies je er drie uit waarmee je je dag compleet maakt.

Maak voor je aanmelding alvast je keuzes voor de drie verschillende workshops van deze dag.

Belangrijk!

Na jouw inschrijving ontvang je een bevestigingsmail van watdoejijmorgen.nl. Als de Corporatieacademie de inschrijving heeft verwerkt krijg je nog een mail met een link naar een nieuw formulier waarop jij jouw keuze voor de drie workshops kenbaar maakt.