Eleni Ioannidou – Ik ben blij dat ik meedoe aan het Talentenprogramma

Eleni Ioannidou, Woonpartners: “Ik ben blij dat ik meedoe aan het Talentprogramma.”

Ruim twintig (jonge) collega’s van verschillende corporaties startten in mei 2021 met het Talentprogramma van Expeditie Loopbaan. In een jaar tijd werken zij aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Eleni koos na haar afstudeerstage voor een traineeship bij Woonpartners. “Naast het verhuren van woningen gebeurt er zoveel meer bij een corporatie. Met een traineeship ga je op ontdekkingstocht door de hele organisatie en maak je kennis met verschillende werkzaamheden op verschillende afdelingen.”

Twee keer op expeditie

Het enthousiasme spat ervan af als Eleni vertelt: “Ik kende het Talentprogramma van Expeditie Loopbaan niet. Daarom was ik enorm verrast toen mijn manager vertelde dat ze me daarvoor had aangemeld. Het was een extra kans om te ontdekken waar ik goed in ben en wat ik leuk vind.”

Al tijdens de kick-off voelde Eleni zich op haar plek: “We konden kennis maken met elkaar en met de coaches. In grote lijnen werd het programma met ons doorgenomen en we kregen meteen de eerste uitdagingen voor onze kiezen”, vertelt ze lachend.

“Heb je ooit gehoord van een TMA-analyse?”, vraagt Eleni. “TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. Het is even een flinke dobber om alle vragen door te lopen, maar de uitslag was zo treffend. Sommige dingen weet je wel van jezelf, maar je bent je er niet altijd bewust van. De TMA houdt me een spiegel voor. Het geeft me een duidelijke handleiding over waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg.”

Waardevol om te horen hoe een ander jou ziet

“De coaches zijn erg betrokken. Je kunt met ze sparren over vraagstukken uit de praktijk en ze geven ons veel tools om mee aan de slag te gaan. We leren bijvoorbeeld over communicatiestijlen. Iedereen krijgt direct handvatten om mee te oefenen. Zo begrijp je beter wat jouw manier van communiceren met een ander doet en kun je beter afstemmen op de persoon tegenover je. Handig voor het dagelijkse leven!”

“Waar ik het meeste van leer, zijn toch de intervisies. De momenten waarop we als groep aan de slag gaan, elkaar vragen stellen, letten op lichaamstaal en feedback geven. Het is heel waardevol om te horen hoe een ander jou ziet.”

Mijn rugzak is al flink gevuld

Inmiddels is de rugzak van Eleni al flink gevuld. “Ik ben heel blij dat ik meedoe. Los van mijn persoonlijke ontwikkeling, is het fijn om zoveel mensen van andere corporaties te leren kennen. We doen veel samen, iedereen heeft een rol. Zo organiseer ik samen met een aantal andere deelnemers gedurende het jaar drie workshops. De eerste over creatief denken hebben we al gehad. En binnenkort volgen de workshops persoonlijk leiderschap en samenwerken.”

“Vers uit de schoolbanken is dit een geweldige kans om te ontdekken wat ik leuk vind. Inmiddels weet ik dat ik graag een uitdagende baan wil, er mag best wat competitie inzitten en een afwisselend takenpakket is belangrijk. Misschien een soort vliegende keep? En ik wil voorlopig nog bij Woonpartners blijven, want er is daar nog zoveel leuks te ontdekken!”

Jouw talent ontdekken?

“Ongeveer één keer per maand komen we bij elkaar. We houden een portfolio bij en krijgen soms huiswerk mee. Vanuit Woonpartners doen we met twee collega’s mee aan het programma. En dat is fijn, want dan kun je ook tussendoor met elkaar sparren.” Wil je meer weten over het Talentprogramma van Expeditie Loopbaan? Neem contact op via info@expeditieloopbaan.nl.

Wil je bijblijven, groeien, ontwikkelen en leren, dan is watdoejijmorgen.nl de website die je verder helpt. Het is een initiatief van FLOW. Want gezond en gemotiveerd aan het werk blijven, dat is goed voor iedereen!

Over de foto

Eleni is op expeditie bij de Aldetiendstraat in Uden. Daar transformeerde Area een oud kantoorgebouw naar veertien eenpersoonsappartementen voor stichting maatschappelijke opvang het Verdihuis. De appartementen zijn gasloos en hebben zonnepanelen op het dak. Het Verdihuis vangt mensen op die vanwege complexe problemen dakloos zijn geworden of dat dreigen te worden. https://www.areawonen.nl/over-ons/nieuws-en-publicaties/actueel-nieuws/appartementen-aldetiendstraat-uden-opgeleverd