Coaching voor je team

Wil jij fijn werken en werk je in een team of groep samen aan een opdracht?
Heb je het idee dat er meer uit het team gehaald kan worden?

Teamcoaches Olga, Marloes en Cissie staan klaar om met jullie team mee te denken. Steeds meer teams zetten een teamcoach in omdat ze stil willen staan bij de vraag:

“Halen we ons afgesproken doel en hebben we het goed samen?”

De teamcoaches, Olga, Marloes en Cissie, maken samen met jullie het teamdoel helder en bekijken jullie samenwerking goed om deze nog fijner te maken.

Hoe gaat dat?

Ze doen dat met een gereedschapskist met hulpmiddelen, zodat jullie:

 • Elkaar beter leren kennen
 • Stil kunnen staan bij hoe de samenwerking gaat
 • In een veilige omgeving kunnen oefenen met de nieuwe inzichten van de coaching

Met de hulp van deze teamcoaches krijgen jullie als team antwoord op de vraag: “wat is ons doel, halen we ons doel en hoe doen we het samen eigenlijk?”. Zonder duidelijk doel ben je een groep mensen die toevallig samenwerkt. Met een doel ben je een team dat bijdraagt aan de doelstellingen van je organisatie en daarmee waardevol en succesvol. De teamcoaching is maximaal vijf bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst duurt vier uur, daarna bespreken we wat nodig en mogelijk is.

“Ga voor je team, wordt samen doelmatiger en werk fijner met elkaar!”

Even stilstaan bij je werk als team is voor ieder team belangrijk

Denk jij wel eens: “Door de nieuwe collega’s voelt het niet meer zoals het was”. Of jij bent pas nieuw in het werk en je vraagt je af: “Waarom wordt dit zo gedaan, waarvoor en waartoe dient dit?”. Of: “Niemand heeft het me uitgelegd”. Om daarna door te gaan met de waan van de dag. Teamwerk lijkt steeds vluchtiger te zijn, door de snelheid van de wereld om ons heen, online contacten en individualisering.
Vertrouwen in elkaar is een belangrijk ingrediënt voor een goedwerkend team. Door vertrouwen in elkaar werk je fijn en prettig samen. Vertrouwen is gebaseerd op gedeelde waarden en samen voor hetzelfde gaan. Maar hoe weet je nu dat jij en je collega dezelfde waarden delen? Weet jij van jouw nieuwe collega of doe weet wat de waarden van jullie team zijn?

Wat doen de teamcoaches voor je team?

De teamcoaches kunnen samen met je team stilstaan en de waan van de dag tijdelijk buiten de deur zetten. Dan kun je bijvoorbeeld die nieuwe collega’s in je team beter leren kennen en echt luisteren naar elkaar. Jullie kunnen aan elkaar vertellen wat jullie als team bijdragen aan de hele organisatie. En samen een nieuwe ambitie maken. Met de teamcoaches hebben jullie de kans om in een veilige sfeer te oefenen met nieuwe onderwerpen. En teamcoaching is een mooie kans om het vertrouwen te vergroten in elkaars motivatie, waarden en talenten.

Wat doen de teamcoaches?

 • Zij helpen bij de ontwikkeling van het team
 • Zij helpen om het team zo zelfstandig mogelijk te maken
 • Zij helpen bij jullie gezamenlijke processen
 • Zij doen dat zonder belang en zonder oordeel
 • Zij verbinden ons tijdelijk aan het team en laten het daarna weer los

Wat doen zij niet?

 • Zij nemen geen verantwoordelijkheden van het team over
 • Zij praten niet met de leidinggevende, alleen als jullie dat zelf willen
 • Zij coachen geen teams waar hele grote problemen zijn en die niet meer willen functioneren

Wil je kijken of teamcoaching iets voor jou en je team is?

Bespreek het dan eens met je team en neem contact op met Sandra Biemans via mail: sandra.biemans@wonenbijjoost.nl of telefonisch op nr.: 06 1080 1856 / 088 0081400
Sandra is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag-ochtend en donderdag.

Olga van der Meulen

Marloes Sperber

Cissie Schellings