Annemarie van Aken – Ik vind de Expertpool een fantastisch initiatief

Annemarie van Aken, Laurentius: “Ik vind de Expertpool een fantastisch initiatief.”

“Hoe waardevol is het om verder te kijken dan de grenzen van mijn eigen organisatie? Om mijn kennis en expertise te delen met mensen van andere corporaties, een tijdje deel uit te maken van hun team, nieuwe ervaringen op te doen en deze weer mee terug te nemen naar mijn eigen werkplek?”

Annemarie van Aken is kwaliteitsadviseur bij Laurentius. “Ik heb een individuele functie en dan zoek je toch een netwerk op van mensen die hetzelfde werk doen. Zo kwam ik anderhalf jaar geleden Conny de Fijter van Casade tegen.”

Geen ingewikkelde vraag

“We hadden allebei te maken met dezelfde processen en systemen en liepen dus ook tegen dezelfde vraagstukken aan. Regelmatig konden we flink met elkaar sparren en van elkaar leren door vragen te stellen als: Hoe ga jij hiermee om, hoe ziet dit proces er bij jullie uit en hoe pakken jullie dit aan?”

“Toen ik te maken kreeg met een plotseling tekort aan mensen in mijn projectteam, vroeg ik of Conny het leuk zou vinden om ons een korte periode te ondersteunen. Ik verwachtte dat het een ingewikkelde vraag zou zijn, maar ik was positief verrast hoe makkelijk en snel het geregeld was.”

Win-win-win

Annemarie vertelt dat ze alleen maar voordelen ziet van zo’n uitwisseling: “Via de Expertpool van Expeditie Loopbaan kunnen collega’s voor een korte of langere periode een team bij een collega-corporatie versterken.”

“Daar wint iedereen bij. Want door kennis op deze manier over te brengen, hoeven we niet nog een keer het wiel uit te vinden. En het gaat veel verder dan een workshop of kennissessie. Je helpt het team en zelfs de hele organisatie echt vooruit.”

Kennis brengen, nieuwe ervaringen ophalen

“Daarnaast trekt zo’n Expertpool mij persoonlijk aan. Als je zelf iets opzet en toepast, leer je daar veel van. Dan is het extra leuk om je kennis te delen met collega’s van andere corporaties. En de ervaringen die je daarbij opdoet weer mee terug te nemen naar je eigen corporatie.”

Want daar is Annemarie duidelijk over: “Ik ben nog lang niet klaar bij Laurentius. Er liggen nog genoeg uitdagingen waarmee ik aan de slag kan, dus ik wil hier zeker niet weg. Maar ik denk wel dat afwisseling mijn werk leuk houdt en ervoor zorgt dat ik me continu blijf ontwikkelen.”

“Zo werken we met ons team bijvoorbeeld aan een methodiek om processen te verbeteren: de Procesfabriek. Ik zie het helemaal voor me dat ik deze aanpak straks ook bij andere corporaties mag implementeren. En dan is het geweldig als we een Expertpool hebben die dat faciliteert.”

Horizon verbreden?

Wil je meer weten over de Expertpool van Expeditie Loopbaan? Kijk op expeditieloopbaan.nl. Wil je bijblijven, groeien, ontwikkelen en leren, dan is watdoejijmorgen.nl de website die je verder helpt. Het is een initiatief van FLOW. Want gezond en gemotiveerd aan het werk blijven, dat is goed voor iedereen!

Over de foto

Annemarie is op expeditie bij flat Gageldonk in Bergen op Zoom. De flat van Stadlander is getransformeerd naar een duurzame, groene en levendige flat. Maar de grootste verandering was op sociaal vlak: In de flat wonen vooral oudere bewoners. Zij hebben dankzij de renovatie meer contact met elkaar gekregen en komen zelfs bij elkaar op de koffie.